Darreres informacions importants – juliol 2022

Benvolguts amics i amigues, 

Ens apropem a les vacances d’estiu i aquest any amb temperatures elevades, molt elevades, també a la Cerdanya!

A part de desitjar-vos unes bones vacances d’estiu a tots, volem informar-vos de diverses actuacions i activitats en marxa actualment:

AERÒDROM

Hem continuat la nostra tasca per aconseguir el que no vam poder aconseguir en el PDUAC:

1. El seguiment de les variables ambientals en l’entorn de l’Aeròdrom (adjuntem escrit adreçat al Consorci de l’Aeròdrom demanat informació al respecte, informació que encara no disposem) 

Podeu accedir a l’escrit clicant a la imatge:

2. La constitució d’una Comissió de Seguiment des de la qual mantenir una relació continuada amb les activitats de l’Aeròdrom i la seva afectació als veïns més propers, però també, i molt especialment, a la comarca.

Per aquest motiu hem mantingut diverses reunions amb el president del Consell Comarcal, la presidenta del Consorci de l’Aeròdrom, el secretari general del Departament, Aeroports de Catalunya com a gestor de l’Aeròdrom i en totes elles hem abordat aquests dos temes i d’altres també importants:

  • Els Estatuts del Consorci de l’Aeròdrom, així com la Presidència del mateix 
  • La continuïtat de l’Escola de Vol, activitat expressament eliminada del PDUAC.

En aquest entorn, vam enviar un escrit al Síndic de Greuges, que ja coneixeu, el qual ha tingut ja una primera resposta per part de la presidenta del Consorci  i directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, que ens marca ja el camí a seguir (adjuntem l’escrit rebut per Ceretània, com a part interessada, des del Síndic de Greuges). Cal dir que l’expedient al Síndic de Greuges iniciat pel nostre escrit, no està encara tancat.

Podeu accedir a l’escrit clicant a la imatge:

La veritat és que tot això està sent força feixuc, i hem de constatar que en l’actual Consell Comarcal no estem trobant ni la compressió, ni tampoc la col·laboració que esperàvem i que seria natural, atenent als escrits existents i a la nostra ferma voluntat de defensa de la comarca.

Per nosaltres aquests temes són irrenunciables, i seguirem en aquesta tessitura al llarg de les properes setmanes. Us mantindrem informats de la marxa dels esdeveniments, i si fos el cas, necessitéssim un especial esforç de tots per aconseguir els objectius.

CONFLUÈNCIA PER UNA CERDANYA SOSTENIBLE

Els propers 25 i 26 de juliol, tindrem les primeres reunions de les comissions creades a tal fi, en les quals us animen a inscriure-us tot utilitzant l’enllaç de la nostra web, si encara no ho heu fet:

https://www.ceretania.cat/ca/projectes/

Us anirem informant de la marxa i els temes tractats en les esmentades comissions.


Ben cordialment, 

Frederic Abelló
President

Ceretània
Juliol 2022

Imatge: Gael Piguillem – Grup Recerca Cerdanya

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

ES
Ir arriba