Demanda de declaració de Reserva Natural Fluvial pel tram del riu Segre a La Cerdanya

Benvolguts socis

A partir de la reunió que vam mantenir el mes d’agost amb la Presidenta del Consell Comarcal, Na Roser Bombardó, vam contactar amb la Fundació La Pedrera-Catalunya, que tal com ens va comentar la Presidenta, estaven treballant en la demanda, perquè el Riu Segre sigui declarat Reserva Natural Fluvial, al seu pas per La Cerdanya, i en paral·lel, crear el que ells anomenen Via Blava, un camí al llarg del Segre que permeti fer un seguiment del riu, a peu i/o en bicicleta, tot i coneixent les seves singularitats mediambientals.

Vam parlar amb ells i la proposta ens va semblar molt bona i en línia amb el que com a Ceretània volem per La Cerdanya.

A partir del primer contacte, n’hem mantingut d’altres. El resultat de tots ells, és la documentació adjunta que en nom de CERETÀNIA hem enviat a la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE), que és qui té la facultat per declarar Reserva Natural Fluvial l’esmentat tram del Riu Segre.

Podeu accedir a la documentació clicant als enllaços:

Proposta Fundació Catalunya-La Pedrera
Escrit Confederación Hidrográfica del Ebro 

És una iniciativa complexa i no fàcil, però ens sembla necessària qualsevol actuació per preservar el Riu Segre i les seves vernedes naturals. 

Des de la Junta Directiva vam pensar, doncs, que Ceretània, com associació de la comarca, havia de donar suport a la demanda.

Ben cordialment

Junta Directiva Ceretània

Octubre 2020

Foto: Rutes Pirineus