DARRERES ACTUACIONS DE L’ASSOCIACIÓ CERETÀNIA

Benvolguts amics,

Per la present, us volem informar de les actuacions que la Associació ha realitzat al llarg dels darrers tres mesos. 

La qüestió del nou PDUAC de l’Aeròdrom de la Cerdanya ha estat un dels elements clau en aquest període de temps. Així, una vegada presentades les nostres al·legacions, vàrem mantenir converses amb la Conselleria respecte del seguiment administratiu del PDUAC, així com, converses i reunions amb els Alcaldes i amb la nova Presidenta del Consell Comarcal.

Finalment, hem conegut el conjunt d’al·legacions presentades, el que ens ha permès ratificar amb els Alcaldes i el Consell Comarcal la posició conjunta de defensa del nou PDUAC, en front de propostes que el podien retornar a posicions anteriors. Esperem ara la informació final sobre la incorporació de les nostres al·legacions en el document definiu.

Els resultats de les eleccions Municipals han propiciat canvis en la composició del Consell Comarcal i en aquest sentit hem mantingut una molt positiva reunió amb la nova Presidenta del Consell Comarcal.

Esperem que aquesta nova etapa sigui positiva per la resolució de temes que la Comarca te pendents, així ho vàrem demanar i ho vàrem constatar amb la nova Presidenta.

Hi ha dos nous projectes relacionats amb La Cerdanya: El Pla d’Acció Sectorial del Turisme de la Cerdanya i El Pla de Protecció del Parc Natural del Cadi-Moixeró, en ambdós casos, la Associació hi es present i en aquesta línia, us encoratgem a que ens aporteu idees i col·laboracions. Dels dos temes hem obert línies d’informació a la nostra web.

La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Alt Pirineu ha aprovat inicialment el Pla director urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles de l’Alt Pirineu que afecta entre d’altres als termes municipals d’Alp, Llívia, Puigcerdà, Isòvol i Bellver de Cerdanya. Aquesta tramitació de plans urbanístics i l’atorgament de llicències està en línia amb la nostra preocupació per l’equilibri natural, paisatgístic i ambiental de La Cerdanya.

Quan tinguem més concreció i resultats ho compartirem, mentrestant farem un acurat seguiment i hem obert una nova línia de informació a la web.

Volem senyalar també, que malauradament durant tot el període d’agost i part de setembre la nostra web ha estat objecte d’un atac informàtic i ha estat inoperativa, com segurament heu pogut constatar. Esperem que les mesures preses ens permetin ser mes actius en altres moments i, sobre tot, que no ens torni a passar.

Iniciem per tant una tardor amb antics temes en positiva línia de resolució, i amb nous temes, que segur ens ocuparan, a tots, els propers mesos.

Com us hem senyalat abans, qualsevol opinió i ajut en els temes senyalats serà molt ben rebuda.

Ben cordialment.

Vicens Capdevila

President de Ceretània

5 d’octubre de 2019