CELEBRACIÓ DEL ‘CERDANYA MUSIC FESTIVAL’

Benvolguts socis,

Segurament heu conegut els darrers dies el projecte de celebració, entre el 10 al 22 d’agost en un terreny agrícola del municipi d’Alp, del nomenat “Cerdanya Music Festival” (CMF).

Podeu veure el programa d’actuacions clicant a la imatge:

I la ubicació prevista del festival:

Així que vam conèixer el projecte a través dels mitjans de comunicació, ens vam posar en contacte amb les autoritats cerdanes implicades, amb altres associacions cerdanes i amb altres organismes administratius, amb la voluntat, primer, de conèixer l’abast de la proposta i, una vegada conegut l’abast, ens vam posar a fer gestions perquè el CMF, si es realitzés, fos en altres dates i d’una manera més lògica i assenyada.

En aquesta línia, vam adreçar escrits i vam mantenir converses amb l’Alcalde d’Alp. Fruit de tot això, hem de dir-vos, que el camí està iniciat, que no existeix l’autorització definitiva de l’esdeveniment i que cal continuar en la línia iniciada d’explicació dels nostres motius, tot obrint un debat al respecte.

La nostra tesi és que en el Pla de Turisme de La Cerdanya en el qual s’està treballant, un dels seus punts claus s’assenyala l’objectiu de promoure i donar una màxima importància a la desestacionalització del turisme i en aquesta línia van les noves propostes turístiques presentades pels diferents ponents que treballen en el Pla de Turisme.

El CMF, es fa en un dels moments de màxima afluència de forans a la vall, en ple mes d’agost. Ni el lloc, ni la fórmula, ni les dates, creiem, són encertades.

Sabem que és un tema controvertit per la societat cerdana i potser també entre els socis de Ceretània, però hem cregut que és la posició que més s’adiu amb els nostres objectius associatius. Us demanem doncs que participeu en el debat, que ens feu arribar les vostres propostes i així, entre tots, intentem que l’esdeveniment no obtingui, en aquestes dates, totes les autoritzacions administratives pertinents, en la forma en la qual s’ha plantejat.

Us anirem informant,

 


Frederic Abelló
President Ceretània

Juny 2021