Inici d’actuacions per a la preservació dels espais d’interès natural

INICI D’ACTUACIONS PER LA PRESERVACIÓ DELS ESPAIS D’INTERÈS NATURAL

Benvolguts amigues i amics,

Hem endegat, com us vam dir, la campanya de sensibilització sobre mesures de preservació dels espais naturals de la Cerdanya als mesos de màxima afluència de turisme.

Us demanem que sigueu actius en la campanya, amb la difusió de la mateixa tant a les xarxes socials com els vostres contactes directes.

Dir-vos que de les reunions mantingudes amb el Director del Parc Natural del Cadi-Moixeró i la Presidenta del Consell Comarcal, hi ha hagut un inici de posada en marxa d’actuacions i que les mateixes són complexes i estan en mans dels Ajuntaments implicats, no sempre amb la mateixa visió sobre la preservació.

Com resum sembla que les actuacions, més o menys complertes seran:

  • Lles: Tancament total (tot l’any!!!???) de l’accés a la muntanya (per Lles, Aransa i l’Alt Urgell) i un Pla pilot de vehicles per accedir des de Lles i des d’Aransa sense estar encara consensuat amb qui gestiona actuacions de turisme de muntanya a la zona.
  • Montellà-Martinet: Possibilitat d’un control d’accés amb cotxe a Estana, i la incorporació d’algun sistema de vehicle públic per accedir-hi, tot això per motius evidents de manca de places d’aparcament suficients.
  • Guils, Ger i Meranges: Sense acords, tots els Ajuntaments, per consensuar alguna actuació.
  • Bellver de Cerdanya: Tancament total dels accessos a la muntanya, sense mesures alternatives, de moment.
  • Alp: Possibilitat de limitació del nombre de persones que diàriament accedeixin a la Tossa amb el Telecadira i senyalització de rutes de muntanya.

Des del nostre punt de vista, és un primer pas en la direcció adequada, però de cara a aquest estiu i els propers, caldrà treballar-hi encara més i especialment consensuar amb els agents locals més implicats.

Entenem que la campanya endegada per Ceretània segueix sent vàlida per sensibilitzar a totes les persones que vulguin gaudir de la muntanya i dels seus encants naturals i a les administracions responsables per prendre les mesures adients.

Us recordem que el formulari està disponible a la web de Ceretània, en aquest enllaç:

www.ceretania.cat

Gràcies per compartir i us seguirem informant.

Ben cordialment,

Frederic Abelló

President Ceretània

Juliol 2021

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CA
Scroll to Top