Informació sobre la marxa de l’Aeròdrom amb el nou gestor

Benvolguts associats i associades,

El mes d’octubre us vam enviar el darrer resum sobre la marxa de l’Aeròdrom i especialment els temes relacionats a la nova Gestió de l’Aeròdrom. Us fem doncs una posada al dia:

  • Respecte del nou gestor, Aeroports de Catalunya, com recordareu va iniciar el 16 de juliol la gestió de l’Aeròdrom de la Cerdanya. Es va limitar el nombre de vols i es van canviar les naus per unes tecnològicament més avançades i amb menys impacte acústic. Així ara les autoritzacions de vols a vela són les següents: 18 vols diaris de màxim, amb possibilitat d’incrementar a 25 vols 15 dies  per any; aquests 15 dies hauran de ser de setmanes diferents i amb possibilitat d’augmentar vols en esdeveniments ocasionals.
  • Hi ha un compromís per part de la Generalitat d’invertir en l’actualització de les instal·lacions aeronàutiques, però també i molt especialment en les instal·lacions en terra, en aquest moment en situació encara no acceptable.
  • Resta pendent de conèixer els resultats de l’Auditoria econòmica de l’antic gestor.
  • Ens han informat que s’està fent un control de so i atmosfèric de l’entorn. En aquest sentit Ceretània ha demanat al Consorci, de forma reiterada, disposar de manera continuada aquestes dades, sense èxit fins al moment.

Des de Ceretània tenim una comunicació fluida amb el Consorci, però mantenim encara posicions diverses respecte a alguns aspectes de la gestió futura de l’aeròdrom, entre elles:

  • Volem conèixer i fer el seguiment del com i dels resultats del control de so i atmosfèric a l’entorn de l’Aeròdrom.
  • Volem que la gestió en terra sigui responsabilitat del Consell Comarcal, NO del Gestor Aeroports de Catalunya. El contrari seria obrir la porta a situacions antigues i no volgudes per la comarca.
  • No volem l’Escola de Vela; en el PDUAC per nosaltres és clar que aquesta activitat no és conforme!
  • Volem la constitució d’una comissió de seguiment, en la qual volem participar, per al seguiment futur de la gestió de l’Aeròdrom, com associació representativa de la comarca, per garantir que la marxa del mateix s’avingui amb l’assenyalat en el PDUAC i a les demandes dels veïns de la comarca.
  • Volem que es compleixin el acords de modificació dels estatuts del Consorci, entre ells que la Presidència del mateix sigui per part del president/a del Consell Comarcal. Pensem que és fonamental per a un adequat lligam de l’Aeròdrom amb la comarca.

Aquests seràn els nostres objectius per als mesos vinents i us seguirem informant de la marxa d’aquests.

Rebeu una cordial salutació,

Frederic Abelló
Ceretània
Març 2022

Foto: Aeroclub

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CA
Scroll to Top