Darreres informacions sobre l’Aeròdrom de la Cerdanya

DARRERES INFORMACIONS SOBRE L’AERÒDROM DE LA CERDANYA

Benvolguts socis,

El mes de juny us vam enviar la darrera informació sobre l’estat i situació de futur de l’Aeròdrom de la Cerdanya.

Ha passat un mes llarg i pensem que ens cal posar-vos al dia de la situació, donat que en els mitjans ha sortit informació al respecte, no sempre ajustada a la realitat.

A grans trets, hem d’assenyalar que el que us vam anunciar és el que s’ha anat confirmant.

Així, a dia d’avui podem assenyalar:

L’antic gestor va finalitzar el seu treball i a partir del 16 de juliol, Aeroports de Catalunya ha iniciat la gestió de l’Aeròdrom de la Cerdanya a petició del Consorci de l’Aeròdrom format pels Ajuntaments de Fontanals de Cerdanya i Das, el Consell Comarcal de la Cerdanya i la Generalitat de Catalunya.

Aquesta nova gestió servirà per, en compliment del PDUAC, minimitzar les molèsties que produeixen les activitats desenvolupades des de l’Aeròdrom, potenciant l’ús d’aeronaus més respectuoses amb el medi ambient, ja sigui en l’àmbit d’emissions de CO2 com en contaminació acústica. Servirà per analitzar l’estat real de les infraestructures, les seves mancances i dels mitjans aeris utilitzats, a més d’iniciar les bases de com haurien de ser les actuacions del nou gestor.

Des del Consorci es dirigiran els estudis sobre el terreny per conèixer l’impacte real d’aquesta activitat a La Cerdanya.

En línia amb tot l’assenyalat abans, us demanem que si sou testimonis d’actuacions que no estan en línia amb el que informem, ho poseu en coneixement nostre o directament al telèfon 677 298 861 de l’Aeròdrom.

Des de Ceretània, mantenim una informació fluida amb el Consorci, però volem mantenir el seguiment de l’activitat del gestor, tant en la nova etapa temporal amb Aeroports de la Generalitat com en la definitiva amb el nou gestor.

Aquest serà un dels nostres objectius fins que es consolidi la nova organització i gestió.

Rebeu una cordial salutació,

Frederic Abelló

President Ceretània

Agost 2021

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

CA
Scroll to Top