Balanç de la campanya de protecció d’espais naturals

BALANÇ DE LA CAMPANYA DE PROTECCIÓ D’ESPAIS NATURALS

Benvolguts amics i amigues,

Passat el període de màxima afluència a la Cerdanya, és hora de fer un balanç de la nostra campanya i del que ha estat l’estiu 2021 a efectes de protecció dels espais naturals, i amb aquest resum, abordar millor el 2022.

El primer que volem fer és agrair a tots, socis i no socis, que ens han fet propostes i ens han donat suport en la campanya que vam endegar. Les propostes presentades les aportarem a les pròximes reunions amb les administracions.

La sensibilització per la protecció dels espais naturals en els períodes de màxima afluència és una realitat i això ens obliga a continuar amb la tasca els propers períodes.

Durant el període agost-setembre, les actuacions que han posat en marxa diferents Ajuntaments de la comarca, segons la nostra informació han estat les següents:

  • Lles: Tancament total de l’accés a la muntanya (per Lles, Aransa i l’Alt Urgell) i posada en marxa d’un servei d’autobusos al període d’estiu, que feien el trajecte des d’Aransa i Lles fins al Pla de la Font de Pollineres. El finançament a càrrec del Consell Comarcal de la Cerdanya.
  • Montellà-Martinet: Establiment d’un pàrquing per controlar l’accés amb cotxe a Estana, per motius evidents de manca de places d’aparcament suficients.
  • Meranges: Controls per saturació del pàrquing al Refugi de Meranges.
  • Bellver de Cerdanya: Tancament total de determinats accessos a la muntanya.
  • Alp: Limitació del nombre de persones que diàriament accedeixin a la Tossa amb el Telecadira i senyalització de rutes de muntanya.

Com veieu són mesures inicials, però que requereixen la seva ampliació i actuació més acurada i adequada als diversos entorns. En aquest sentit pensem que el tancament de l’accés a la muntanya des de Lles, Aransa i Alt Urgell hauria de ser temporal i no tot l’any.

Entenem que la modesta campanya endegada per Ceretània ha de continuar, per sensibilitzar a totes les persones que vulguin gaudir de la muntanya i dels seus encants naturals i a les administracions responsables per prendre les mesures adients. Per aquest motiu, ens posem en marxa per treballar amb les administracions públiques amb l’objectiu de millorar i ampliar el fet fins ara.

Gràcies per compartir i us seguirem informant.

Ben cordialment,

Frededic Abelló
President
Associació Ceretània

Octubre 2021

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CA
Scroll to Top