actuacions recents de ceretania

Actuacions recents de Ceretània

Actuacions recents de Ceretània

Benvolguts socis,

Per el present us informem de les actuacions realitzades per Ceretània amb relació a l’Aeròdrom, així com la seva situació a dia d’avui i d’altres temes d’interès.

Com coneixeu, una vegada aprovat el nou PDUAC, vam continuar els nostres contactes amb totes les parts implicades (Consell Comarcal de La Cerdanya, Ajuntaments i Aeroports de la Generalitat de Catalunya) amb l’objectiu de vetllar pel seguiment de les actuacions lligades al compliment del mencionat PDUAC.

Fruit d’això, vam encarregar un estudi del PDUAC aprovat, des del punt de vista aeronàutic, a la consultora Flare per part de Ceretània. L’estudi ens va assenyalar els punts amb els quals caldria treballar especialment en la nova etapa, és a dir: concurs pel nou gestor, adjudicació al nou gestor i seguiment de la contracta.

Amb les informacions del mencionat estudi, vam tenir reunions amb la Sra. Roser Bombardó, Presidenta del Consell Comarcal i Presidenta del Consorci propietari de l’Aeròdrom, Sr. David Saldoni, Director General de Transports i Mobilitat, Sr. Jordi Candela, Director d’Aeroports de Catalunya. En les mencionades reunions vam exposar la nostra opinió i els resultats de l’estudi de Flare, el qual vam posar a la seva disposició. D’aquestes reunions i converses posteriors amb els Alcaldes, us podem assenyalar que la situació administrativa de l’Aeròdrom i el seu gestor és la següent:

  • El Gestor va finalitzar el passat mes de febrer la darrera pròrroga del seu contracte, en l’actualitat manté l’activitat temporalment per decisió del Consorci propietari de l’Aeròdrom.
  • S’ha encarregat una Auditoria de la gestió de l’antic gestor i de la situació de l’Aeròdrom
  • En funció del resultat de l’Auditoria es faran les corresponents liquidacions amb l’anterior gestor.
  • Es realitzarà el corresponent plec de bases i reglament de la nova gestió, per escollir un nou gestor.

Pensem que la decisió del Consorci propietari de l’Aeròdrom de finalitzar les pròrrogues, tot i mantenint l’activitat de la gestió, és una molt bona decisió que permetrà encarar el futur de lAeròdrom de la millor manera, obrint una nova etapa en la seva activitat.

Els nostres objectius respecte a l’activitat i gestió de l’Aeròdrom segueixen sent els mateixos, així ho hem transmès a la propietat, i per tant, seguirem amb les nostres demandes a la propietat i en el seu moment al nou gestor.

Us anirem informant a mesura que tinguem notícies.

Per altra part, els darrers dies de Setmana Santa han confirmat el que ja vam contrastar el passat estiu, la comarca està en una situació propera a la saturació els dies de màxima ocupació. Aquesta situació ja la vam transmetre, sense èxit, a les autoritats comarcals, especialment en el que fa referència al control dels accessos a les zones de major interès i, a l’hora, més vulnerables des del punt de vista de preservació mediambiental.

Ens sembla una deixadesa, malgrat els difícils moments en què ens trobem, per part de les autoritats i així ho tornarem a explicitar en les nostres pròximes reunions. Hem perdut un any i la propera campanya d’estiu pot ser pitjor que l’anterior, sense cap actuació proteccionista per part dels poders públics.

En aquest sentit, no sols ens posem a la vostra disposició sinó que us demanem que ens transmeteu qualsevol iniciativa que creieu oportuna per preservar els llocs més emblemàtics de La Cerdanya les setmanes de màxima intensitat de visites.

Des de la Junta Directiva, en aquests moments, ens sembla aquesta una de les qüestions claus per la preservació dels espais més emblemàtics de La Cerdanya.

Seguim treballant també amb Turisme de Cerdanya, el Projecte Europeu “Blue Rivers” i en el Manifest per la Cerdanya.

Rebeu una cordial salutació,

Frederic Abelló
President Ceretània

13 d’Abril 2021

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

CA
Scroll to Top