Aeroport per Andorra a la Cerdanya?

Benvolguts socis,

Les darreres setmanes i dies, en la premsa francesa (Liberation, L’Independent i d’altres) s’ha fet ressò d’un projecte endegat des de la Cambra de Comerç Andorrana per fer un aeroport per Andorra en territori pirinenc forca proper al nostre de La Cerdanya.

El projecte ha tingut i té, una important contestació tant a França com a Andorra.

Adjunt trobareu diversos enllaços amb els mencionats articles de premsa:

Article L’Independent 26.04.21

Article Liberation 26.04.21

Article Pierre Boccon 29.04.21

Ens hem posat en contacte amb els líders del moviment opositor al projecte, els hem escoltat i ens sembla positiu que com a Ceretània els hi donem suport per fer front a aquesta nova iniciativa que de nou, pot malbaratar les característiques naturals de la Vall. Han creat un col·lectiu que es diu: CollectifNonAeropAndorre.

En aquest cas és un projecte que està previst proper a l’ Alta Cerdanya, però les conseqüències ens afectarien a tots i cal sumar esforços en aquesta oposició. No oblidem que La Cerdanya, geogràfica, cultural i social és una, malgrat que per qüestions històriques la seva governança recau entre dos Estats.

Adjunt també us posem un enllaç per, si voleu i amb caràcter individual, donar suport al moviment d’oposició al projecte:

https://agir.greenvoice.fr/petitions/non-a-la-construction-d-un-aeroport-international-dans-les-pyrenees

Com d’habitual, ens posem a la vostra disposició, i us demanem que ens transmeteu qualsevol iniciativa que creieu oportuna per preservar La Cerdanya.

Rebeu una cordial salutació,


Frederic Abelló
President Ceretània

Maig 2021